Uw tuin in de maand juli

Juli staat voor lekker luieren.... dus genieten van de tuin.

De borders staan in volle bloei, de vijverplanten zijn opgekomen, staan in bloei en houden het vijverwater helder. De barbecue staat op het terras en de avonds zijn lang en zwoel.

Ontbreekt bloei dan kan op open plekken nog perkgoed geplant worden. Er kan gekozen worden om na de zomer, in september een vaste planten border opnieuw in te richten en te kiezen voor planten die in deze periode bloeien.

Is het blad lelijk geworden van een vaste plant, dan kan deze maand nog het blad terug geknipt worden. De plant krijgt dan weer fris, jong blad. Planten waar dit vaak voorkomt is o.a. vrouwenmantel (Alchemilla), ooievaarsbek (Geranium) en de lupine (Lupinus)

Pas op voor verdroging van jonge beplanting. Hebt u het afgelopen jaar nieuwe beplanting in de tuin gezet dan is deze beplanting kwetsbaar voor verdroging. Als u thuis bent ziet u de beplanting slap gaan hangen maar als u op vakantie gaat dan is het goed iemand te vragen dit in de gaten te houden. Een hete week kan er voor zorgen dat de plant afsterft wegens vochtgebrek. Klik hier om te lezen hoe u het beste kunt water geven.