Uw tuin in de maand juli

Juli staat voor lekker luieren.... dus genieten van de tuin.

Het werk in het voorjaar geeft nu resultaat. De borders staan in volle bloei, de vijverplanten zijn opgekomen, staan in bloei en houden het vijverwater helder. De barbecue staat op het terras en de avonds zijn lang en zwoel.

Is er nog een border met weinig bloei, kijk om je heen welke planten nu bloeien en plant deze aan. Vaste planten kunnen ook in deze tijd van het jaar nog aangeplant worden. Deze planten worden 'in pot' gekweekt.

Is het blad lelijk geworden van een vaste plant, dan kan deze maand nog het blad terug geknipt worden. De plant krijgt dan weer fris, jong blad. Planten waar dit vaak voorkomt is o.a. vrouwenmantel (Alchemilla), ooievaarsbek (Geranium) en de lupine (Lupinus)

Hebt u het afgelopen jaar nieuwe beplanting in de tuin gezet dan is deze beplanting kwetsbaar voor verdroging. Als u thuis bent ziet u de beplanting slap gaan hangen maar als u op vakantie gaat dan is het goed iemand te vragen dit in de gaten te houden. Een hete week kan er voor zorgen dat de plant afsterft wegens vochtgebrek. Klik hier om te lezen hoe u het beste kunt water geven.