Singel snoeien op de grens Drenthe- Friesland

vr, 02/19/2016 - 20:54

De singel om deze tuin had weer een goede snoeibeurt nodig. Aam de buitenzijde van de tuin hingen de takken over de sloot en het fietspad.

De elzenrij bij het fietspad hadden we enkele jaren geleden al eens geknot. Maar de elzen waren al weer flink uitgegroeid. De gezonde stammen hebben we bij de grond afgezaagd zodat ze lager gaan uitlopen maar de stammen met dode stukken erin hebben we laten staan. Deze stammen worden veel bezocht door spechten. Op de foto is het resultaat hiervan zichtbaar. Met dieren in de tuin houden we zo mogelijk altijd rekening en voor deze spechten is er genoeg plaats in deze tuin. Aan de achterzijde van de tuin, waar maar een ondiepe greppel is als afscheiding hebben we de takken opgestapeld als een natuurlijke afscheiding waar ook diverse dieren hun schuilplaats vinden. De andere takken hebben we versnipperd. Het dikke hout is in de tuin opgeslagen voor het gebruik als brandhout.

We hebben ook twee appelbomen in de tuin gesnoeid. De bomen zijn opgesnoeid zodat er goed onder gemaaid kan worden. Ook zijn de bomen uitgedund zodat er weer voldoende licht in de bomen komt.