Vijver vernieuwen

di, 07/03/2018 - 15:39

De vijver was lek, ook waren de vissen slecht te zien. Bij het voeren kwamen ze boven maar de grote hoeveelheid waterplanten hielden ze verder uit het zicht. We hebben de vijver leeg gehaald en de vissen en planten tijdelijk in een grote bak gezet. Bij het weghalen kwamen we heel wat lagen vijverfolie tegen. De vijver was blijkbaar al vaker lek geweest. Het vijverfolie hebben we vervangen door rubberdoek, dit gaat heel lang mee. Het substraat is schoongemaakt en de planten die teruggezet zijn in de vijver ook. Al laatste konden de vissen weer terug. De vijverpomp is teruggeplaatst maar deze bleek niet goed te werken. We hebben op de rand van de vijver een helofytenfilter gemaakt met een overloop naar de vijver. Het water klatert mooi naar beneden. Het water van de vijver is heel goed van kwaliteit en helder, de planten groeien snel en de vissen floreren.