Dichte schutting van IJsselrabat.

wo, 02/06/2019 - 10:42

In deze tuin hebben we een dichte schutting geconstrueerd van IJsselrabat planken van geïmpregneerd larikshout. Er is gekozen voor een dichte afscheiding omdat in de achterliggende tuin veel klimop groeit. Op deze manier kan deze klimop niet zo snel door de afscheiding heen groeien. Het is een 40 meter lange afscheiding die op een heuveltje staat. Deze is niet overal even hoog. Op de plaatsen waar het heuveltje wat lager is hebben we een extra plank aan de onderzijde bevestigd. De losse grond spoelt dan niet weg bij een flinke regenbui. Aan het einde van de afscheiding, waar deze niet zo hoog hoeft te zijn, loopt de schutting trapsgewijs naar beneden. De planken van geïmpregneerd larikshout gaan zeer lang mee. Vers gezaagde planken zijn goed te verwerken maar na verloop van tijd wordt het hout steeds harder. Het wordt daarom ook wel Europees hardhout genoemd. Ook de kleur van het hout blijft lang behouden. Het hout is nu nog groenig van kleur maar verkleurt naar bruin. Het tuinhuisje op de foto is van hetzelfde hout maar is 4 jaar oud en heeft de bruine kleur die het hout na verloop van tijd krijgt.