Tuinaanleg

Is het tuinontwerp gerealiseerd dan wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Braam Tuinen maakt vooraf een prijsopgave met een werkomschrijving voor de realisatie van specifieke onderdelen of voor de gehele tuin. Voor de 'doe-het-zelf tuinier' leveren wij aan huis de benodigde materialen en beplanting.

In onze prijsopgave staat omschreven welke werkzaamheden we voor u verrichten, welke materialen we gebruiken en wat u daarvoor moet investeren in uw tuin. Nadat u akkoord gaat met de prijsopgave gaan onze ervaren hoveniers met uw tuin aan de slag.

Braam Tuinen heeft oog voor kleine details en een goede afwerking. Doordat ons bedrijf veel onderdelen zelf construeert kunnen we deze net ietsje meer meegeven om zo tot een beter resultaat te komen.

Wij maken gebruik van decoratief en duurzaam bestratings materiaal. Gebakken straatstenen vervaardigd uit hoogwaardige klei en natuursteen wat onderhoudsvrij is. Mooie siertegels, gestraalde en gecoated voor de moderne toepassing of tegels en klinkers met een historische uitstraling. Betonproducten met natuurlijke contouren en warme tinten van handgekapte tegels, tot in detail nagemaakt en nauwelijks van echt te onderscheiden, wat een goedkoop en eenvoudig te verwerken alternatief is voor natuursteen en baksteen.

Wij vinden dat de houten constructies in uw tuin duurzaam moeten zijn en een mooie uitstraling hebben.
Daarom werken wij veel met geïmpregneerd larikshout of met onbehandeld Siberisch larikshout. Larikshout kenmerkt zich door de hoge duurzaamheid. Op al het verwerkte larikshout geven wij 15 jaar garantie. Het geïmpregneerde larikshout heeft een blijvende warme roodbruine kleur. Het onbehandelde Siberische larikshout krijgt in de loop van de tijd een mooie zachtgrijze kleur.
Een andere veel verwerkte houtsoort is bankirai. Dit verwerken we veelal in constructies die met water in contact staan, zoals een vlonder bij de vijver. Bij 'Onze projecten' onder Houtconstructie kunt u meer over deze houtsoorten lezen.

Wanneer wij een tuin hebben aangelegd, dan houden wij het eerste jaar een oogje in het zeil, of de beplanting aanslaat en zich goed ontwikkeld.
Op alle door ons geleverde en verwerkte beplanting krijgt u een groeiseizoen garantie (invloed door derden natuurlijk uitgezonderd). Na een jaar kunt u een afspraak met ons maken over periodiek onderhoud.
Zo weet u zeker dat uw tuin ook mooi blijft.