Bloembak om hoogteverschil op te vangen

di, 10/24/2017 - 11:10

In deze tuin hebben we een tuinhuis cq. werkruimte geconstrueerd. Deze is geplaatst op een locatie in de tuin met een prachtig uitzicht.
Ook is de brede sloot, waar in het verleden al een vlonder is aangebracht een item om van te genieten. Het tuinhuis hebben we op de hoogte van het vlonderterras geconstrueerd zodat er maximaal genoten kan worden. Dit houdt wel in dat het hoogteverschil met de tuin opgevangen moet worden. Deels is dit gebeurt bij de constructie van het tuinhuis, maar de toegang tot het tuinhuis is op het verdiepte niveau. De vlonder is uitgebreid aan de tuinzijde zodat dit een geheel vormt met de al aanwezige vlonder. 

We hebben een bloembak aangebracht als overgang. Er is gekozen voor kleuren die al op andere plaatsen in de tuin aanwezig zijn. Dit geeft rust en eenheid in de tuin. De bloembak is gemaakt van zachtgele stapelstenen, die we verlijmd hebben voor een stevige constructie. De traptreden zijn van terracotta kleurige tegels die ook gebruikt zijn in de voortuin. De bloembak ligt iets hoger als het gazon en zal gebruikt worden als groentetuintje. Om eenheid te creëren met de border langs het water zijn dezelfde stenen gebruikt om de rand daar af te werken. De nieuwe vlonderplanken zullen al snel dezelfde kleur krijgen als de aanwezige planken.