Balans in de tuin.

wo, 06/27/2018 - 13:59

Een juiste balans tussen bestrating, gazon en beplanting is belangrijk in een tuin. Een tuin hoeft hierdoor niet heel bewerkelijk te worden. Deze achtertuin is gemakkelijk in onderhoud en heeft toch een groene uitstraling. Een deel van de beplanting kon blijven staan. Dit zorgt ervoor dat de tuin eerst niet heel kaal is. De dwergconifeer die ondertussen al behoorlijk van formaat is, kon blijven. Ook de strook siergras mocht blijven. Deze strook hebben we gespiegeld met nieuwe siergrassen van hetzelfde soort. Ook het waterelement mocht blijven maar dan op een nieuwe plaats, prominent op de voorgrond. Het grindvlak in de tuin is nieuw maar is interessant door polyester bloembakken met de wintergroene Leucothoe, die mooi rood kleurt in de winter. Vanuit de woning is dit het uitzicht. De symmetrie van de bloembakken met de siergrassen wordt doorbroken door de waterpartij en de verhoogde bloembak met de dwerconifeer. De bloembak wordt herhaald aan de andere zijde van de tuin maar dan helemaal achterin. Dit geeft de tuin balans maar toch spanning omdat niet alles symmetrisch is. De bloembak achterin is ingeplant met een wintergroene bodembedekker. De schutting aan de achterzijde is vernieuwd en hiervoor is een smalle border met bloeiende bloemen die gemakkelijk in onderhoud zijn. Het gazon zal de groene uitstraling van de tuin compleet maken.