Voortuin met extra parkeerplaats

wo, 03/30/2016 - 20:27

Door de komst van een extra auto was het nodig om een gedeelte van de beplanting op te offeren voor een extra parkeerplaats.

We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om de steenmassa te doorbreken door een patroon aan te brengen in de bestrating met een contrast kleur. Het patroon is gebasseerd op de aanwezige Buxushaag in de voortuin. Aan deze zijde van de tuin waren alle vormen hoekig dus het patroon is daaraan aangepast.

De beukenhagen wilden ze graag vervangen hebben door de wintergroene Taxus. In de haag die de afscheiding vormt met het voetpad van de gemeente zijn twee krentenboompjes geplant. Deze boompjes geven de tuin een hoogte accent en beperken het zicht naar die zijde. Ook zijn in de voortuin de slecht groeiende rozen en bodembedekkers vervangen en is de grond verbeterd zodat de nieuwe beplanting goed mag gaan groeien.