Renovatie tuin in Kloosterveen

za, 05/14/2016 - 18:03

Woon je al jaren in een woning en is het tuinonderhoud er de laatste jaren wat bij ingeschoten, dan komt het moment dat je zegt; help ik ben aan een nieuwe tuin toe!

Kortom het is tijd voor totaal iets anders. Allereerst is er een terrasoverkapping gekomen met een inpandige berging. De overkapping is geconstrueerd van Larikshout wat zorgt voor jarenlang plezier zonder onderhoud. De andere elementen in de tuin waren afhankelijk van het al dan niet bijkopen van een strook grond naast de woning. Dat beetje extra grond zou zorgen voor een volwaardig terras bij de tuindeuren aan de zuidzijde van de woning. Helaas is dit niet gelukt en na aanpassing van het plan is de tuin gerenoveerd zonder de extra grond.

In de tuin zijn verschillende terrassen met als middelpunt de vijver. Het overdekte terras voor het genieten van het buitenleven als het regent of wat kouder is. Daar tegenover een vlonderterras, tegen de woning aan een ruim terras en een klein terras naast de woning. Als bescherming tegen de wind is er een schuttingelement met deur geplaatst en een pergola die door de klimplanten gaat dienen als windvang.

De beplanting staat voornamelijk in verhoogde bloembakken voor het speelse effect en voor gemakkelijker onderhoud. Het water in de vijver wordt helder gehouden door een helofytenfilter.

Ook toe aan de renovatie van uw tuin? Neem dan contact op met Braam Tuinen.