Gazon vervangen met nieuwe graszoden

di, 05/23/2017 - 14:13

Als het gazon niet mooi meer is dan is het tijd om dit te vervangen.
 
Ook al wordt het gazon goed bemest en geverticuteerd, toch kan een oud gazon aan vervanging toe zijn. Dit gazon hebben we afgeplagd en daarna de grond gefreesd om de grond los te maken. De grond waarop het gazon groeide was grotendeels heel hard geworden. Na het frezen is de grond geëgaliseerd, op enkele plaatsen waren kuilen ontstaan maar op andere plaatsen was het gazon juist te hoog ten opzichte van de bestrating. Toen de grond op de juiste hoogte was konden de graszoden aangebracht worden. Op de foto zijn de verschillende stadia te zien. Vooraan de nieuwe graszoden, daarna de geëgaliseerde grond en achteraan wordt de grond bewerkt. Na het leggen van de graszoden zijn de graszoden bemest met Gazon-AZ van Ecostyle, een biologische meststof die zorgt voor een langdurige goede groei van het gazon. Nu zijn de naden en de legrichting nog te zien van de graszoden maar met het groeizame weer in deze periode is na een week hier weinig meer van te zien. Ook zal het gazon al redelijk vast geworteld zijn. Als het gazon zoveel gegroeid is dat het gemaaid moet worden dan is dit voldoende geworteld. Trek van te voren even voorzichtig aan de zode om dit te controleren. Zorg ook voor een maaimachine die goed geslepen is.