Eenvoudig, strak tuinontwerp

wo, 10/04/2017 - 15:30

Bij deze woning uit de jaren dertig hebben we een ontwerp gemaakt met twee gezichten.

Aan de voorzijde hebben we de mooie erker als uitgangspunt genomen. Dit is het meest in het oog springend detail van deze mooie woning. Er is gevraagd om een eenvoudig en strak ontwerp. We zijn uitgegaan van traditionele tuinelementen; gazon, beukenhaag, solitaire heesters, wintergroene vaste planten en grindpad.

De achtertuin is niet heel groot en hiervoor hebben we een modern, strak ontwerp gemaakt. De tuin bestaat uit verschillende terrassen naar gelang waar de zon schijnt. Ook is er een overdekt terras tegen de woning aan. Omdat de woning aan de tuinzijde vrij donker is hebben we een ontwerp gemaakt met licht gekleurde elementen. De terrassen worden gelegd van lichtgrijze tegels 60x60 cm. Ook wordt de tuin afgescheiden aan de achterzijde met robuuste, witte tuinschuttingen. De beplanting komt in verhoogde bloembakken te staan. Aan de achterzijde wordt het ochtendterras afgescheiden van het lounge terras met een bloembak met een hoogte van 80 cm. Hierin komt siergras en Lavathera. Tussen het loungeterras en het overdekte terras komt een bloembak van 40 cm hoogte met pluimhortensia's en een klein boompje. Deze bloembakken worden van hetzelfde hout gemaakt als de schuttingen. Dit geeft deze tuin een luchtige, rustgevende aanblik. Ook ontbreekt een groen gazon niet, wat de tuin een frisgroene aanblik geeft vanuit de woning. Een pergola onttrekt de garage voor een groot uit het zicht. De beplanting in deze tuin bestaat uit siergrassen en bloeiende beplanting in witte en roze tinten. Dit wordt een tuin om in de vrije uurtjes van de zon te genieten.