Opknapbeurt achtertuin

wo, 02/19/2020 - 14:35

Een kleine verandering in een tuin kan een groot verschil maken. Achterin deze tuin was een verhoogd deel met een houten vlonder. Deze vlonder was verrot. Ook de verhoogde bloembak was niet mooi meer en verwilderd. Bij mooi weer kon er genoten worden van het grote terras maar de rest van de tuin mocht wel een nieuwe frisse uitstraling krijgen.

Het hout is vervangen door bestrating. Het achterste terras is schaduwrijk en ligt deels onder de pergola. De kleur van de bestrating hebben we vrij licht gehouden zodat dit deel van de tuin groter lijkt dan het is. Dit geeft evenwicht met het grote terras. De bloembak liep eerst scheef naar achteren. De bloembak is nu recht met aan de voorzijde en aan de achterzijde een breder deel. De bestrating krijgt hierdoor een mooie opdeling in kamers. Het voorste deel van de bloembak is voor kleine fruitboompjes en daaronder komen aardbeien en eventueel kruiden te staan. Het achterste deel is ingeplant met lavendel voor een mooie bloei en een heerlijke geur. Als blikvanger staat daar een beeld gemaakt door de bewoner zelf.

De pergola was deels aanwezig. Om de tuin een bloemiger effect te geven is de pergola uitgebreid naar de voorzijde. Hier is Clematis bij geplant, een vroege en een late bloeier.

De containers stonden op twee plaatsen in de tuin. Ze staan nu bij elkaar en zijn iets afgescheiden door een lage schutting.