Vlinders

Van vlinders in de tuin wordt je vrolijk. de mooie kleuren die ze vaak hebben en ze vliegen elegant van bloem naar bloem.Helaas komen er steeds minder vlinders. De tuinen zijn te netjes en versteend.

Wil je van vlinders genieten dan kun je daar iets aan doen. De eerste gedachte is het planten van struiken en vaste planten waar de vlinders van houden. Op nr. 1 staat natuurlijk de vlinderstruik. Maar er zijn veel meer planten die vlinders aantrekken.Enkele soorten zijn:
heide
Judaspenning
lavendel
ijzerhard- Verbena
asters
sedum soorten
rudbeckia
phlox

Maar een vlinder is eerst een rups. Daar houden we niet zo van. Toch is het belangrijk om planten te laten groeien voor de rupsen. Tuinen hebben vaak wel een hoekje die niet zo goed wordt bijgehouden als de rest. Als daar een brandnetel groeit zijn de rupsen  van de atalanta, de dagpauwoog, de kleine vos, landkaartje en de aurelia blij mee. Deze vlinders zie je graag vliegen in de tuin. Andere planten voor rupsen zijn look zonder look, judaspenning, venkel, pinksterbloem en klaversoorten. 

Dus voel je niet bezwaard als er in een hoekje van de tuin onkruid groeit. Vlinders en andere kleine nuttige beestjes in de tuin zijn je dankbaar.