Tuinontwerp moderne tuin

Een modern tuinontwerp heeft een strakke, rustige vormgeving. Kenmerken zijn eenvoud en herhaling. De bestrating is rustig, meestal tegels in een groot formaat. In een tuin waar in verhouding veel bestrating nodig is kan er afgewisseld worden met klinkers of een houten vlonderterras. Dit zorgt voor een levendige tuin het hele jaar door.

Bij het detail van dit ontwerp is een breed tuinpad ontworpen met grote tegels die uitmondt in een hardhouten vlonderterras, naar wens van de klant. Deze grove elementen zorgen voor rust in de tuin. De grote beplantingsvlakken (vak N en O op het ontwerp) met één soort beplanting die zich weer herhaalt zorgt ook voor rust en harmonie. De keuze van de beplanting is essentieel in deze tuin. De bomen geplant in vak J, K en L zijn van dezelfde soort evenals de wintergroene onderbegroeiing in deze plantvakken. De opgaande heester op de achterafscheiding die strategisch geplant zijn voor inkijk zijn ook van hetzelfde soort.

Een tuin met een rustige evenwichtige opbouw kan spannend gemaakt worden door potten met beplanting of kunst aan te brengen op strategische plaatsen in de tuin.

Een uitgekiend ontwerp is van groot belang bij deze tuin, Braam Tuinen zorgt hiervoor. Alleen een tuinontwerp, met desgewenst een matenplan en materialenlijst. Braam Tuinen staat voor jaren lang genieten van uw tuin.