De achtertuin bij deze woning uit de "dertiger jaren" is niet heel groot. Beeldbepalend in deze tuin zijn enkele bomen die aan de rand van de tuin staan. Allereerst een grote spar die op de achterafscheiding staat. Deze groeit schuin de tuin in en de altijd groene kroon fungeert als een soort paraplu. Er staat een appelboom aan de ene zijde en enkele kleine bomen tegen de schutting aan op de andere scheiding. De combinatie van deze bomen geeft de tuin een binnenplaats effect. De beplanting in het middengedeelte kan daardoor laag blijven.
De aanwezige tuin lijkt bij de eerste aanblik een gezellige, rommelige tuin, maar oogt heel klein. Nader bekeken is de tuin volkomen dicht gegroeid. De paden zijn grotendeels niet meer zichtbaar en begaanbaar. De hoge beplanting in het middengedeelte geeft een opgesloten gevoel.
In de tuin is een vijver aanwezig die bijna helemaal is dichtgegroeid. De hond die sinds kort ook van de tuin gebruik maakt, springt in een ongezien moment graag in de vijver en laat dan een modderspoor achter in de woning. Kortom het is tijd om de tuin aan te pakken.
Er wordt flink gerooid en gesnoeid in de tuin. Het middengedeelte van de tuin wordt leeg gemaakt en de vijver wordt gedempt. Ook de zware beplanting aan de linkerzijde wordt grotendeels gerooid. Er staan ook enkele mooie planten in de tuin die hergebruikt kunnen worden zoals hortensia's, roodbladig purperklokje en de winterbloeiende sneeuwbal. De strook met heesters aan de achterzijde van de woning blijft behouden maar krijgt wel een flinke snoeibeurt.
De nieuwe tuin krijgt een rustige uitstraling. De aanwezige bestrating van gebakken klinkers blijft liggen, maar wordt wel flink onder handen genomen zodat deze weer mooi schoon en begaanbaar is. De tuin krijgt twee plantstroken . Het plantvak waar vanuit de huiskamer het meeste zicht op is hebben we Hydrangea arborea 'Annabelle' in aangeplant. Deze hortensia met zijn mooie grote crèmekleurige bloemen steelt daar de show. Als onderbegroeiing is ook nog Geranium cant. 'Cambridge' en Iberis semp. 'Snowflake' aangebracht. Deze onderbegroeiing blijft in de winter mooi groen. Een tweede plantvak, iets verder achter in de tuin bij een schaduwterrasje is ingeplant met lavendel, margriet en Lavathera.
De plantvakken hebben hetzelfde model als de plantvakken in de voortuin van deze stadswoning. Deze voortuin hebben we enkele maanden geleden al aangelegd.
In de achtertuin zijn de ruimtes tussen de bestrating en de plantvakken voorzien van split. De gele kleur van het split geeft de tuin altijd een zonnig karakter en dat terwijl schaduw de overhand in deze tuin heeft. Op plaatsen waar regelmatig gelopen kan worden is split plezieriger in gebruik. Het is stabieler als grind, wat door zijn rondere en gladdere korrel altijd blijft bewegen bij het belopen. Onder het grootste splitvlak is een waterkuip met een rooster ingegraven. Hier kan op een later tijdstip nog een waterelement geplaatst worden. Na deze renovatie kan er genoten worden van een rustgevende tuin, wat de uitstraling heeft gekregen van een gezellige binnenplaats met een mediterraan karakter. Het tuinonderhoud is tot een minimum beperkt. Er kan na het werk vooral genoten worden in deze tuin.