Berging met carport van larikshouten schaaldelen

In veel tuinen wordt een berging gebouwd om extra opbergruimte te hebben. Meestal wordt deze dan gebruikt voor het opruimen van kinderspeelgoed, tuingereedschap, tuinmeubels met hun kussens of voor fietsen van de hele familie.

Alles wat gebouwd word en langdurig en goed moet blijven staan heeft een fundering nodig. Deze fundering bestaat uit vier hardhouten balken van 5 cm bij 15 cm. We hebben hiervoor hardhout gekozen vanwege de lange levensduur heeft.Dit is belangrijk vanwege het conntact met de grond. We hebben de vier balken aan elkaar bevestigd en waterpas op de grond geplaatst. Aan de binnenkant hebben we ook kleine hardhouten balkjes ongeveer 30 cm in de grond in geslagen en vast gemaakt aan de balken, zodat de fundering stabieler is. Hierbij moet u wel rekening houden met uw bestrating. Zorg ervoor dat de balkjes zo laag zitten dat u er overheen kunt straten. De vloer in het schuurtje is gemaakt van grindtegels die we hebben gehaald uit de oude tuin. Nadat de fundering gemaakt is hebben wij meteen de vloer gelegd. Dit is handig, want zo kunt u gemakkelijk en veilig werken in de binnenkant van het schuurtje. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk stabiel een trap plaatsen op de bestrating.

Bovenop de fundering hebben wij de balken voor het frame geplaatst. Deze balken zijn gemaakt van geschaafd lariks hout van 4.5 cm bij 9.5 cm. Voor een mooi resultaat moet u ervoor zorgen dat de balken haaks op het frame staan. Aan het frame werden schaaldelen bevestigd. Deze schaaldelen zijn gemaakt van geïmpregneerd lariks hout. Bij dit schuurtje moesten aan beide kanten carports komen. We hebben aan elke kant 3 lange 9 cm bij 9 cm palen in de grond gezet. En daarop hebben we de dwarsliggers bevestigd. Op deze dwarsliggers komen de golfplaten te liggen. Deze dwarsliggers rusten op balken van het schuurtje die net als de fundering in een vierkant zijn vast gemaakt op het frame. Door de achterste balk 5 centimeter lager te plaatsen loopt het water van het schuurtje. Het dak bestaat uit lichtplaten met een grove golf dit heeft als voordeel dat het schuurtje overdag van binnen goed verlicht wordt. Deze platen werden op bepaalde punten vast gezet aan de dwarsliggers met schroeven met een kuststof dopje. Tot slot is het geheel afgewerkt met schaaldelen.