Inkijk beperken naar achtertuin

De meeste mensen met een eindwoning of een vrijstaande woning kennen het probleem van de doorkijk vanaf de straat naar de achtertuin. De achtertuin is meestal de gebruikerstuin waar privacy gewenst is. Deze achtertuin krijgt een verbinding met de voortuin door middel van een wandelpad en daarlangs ontstaat dan een inkijkprobleem. Dit kan opgelost worden door met coulissen te gaan werken. Heel eenvoudig en snel kan dit door schuttingen die ten opzichte van elkaar verspringen.Ook door het aanplanten van hagen die verspringen en deels elkaar overlappen kunt dit effect bereiken.

Wij hebben coulissen in deze tuin aangebracht in de vorm van bloembakken die iets verspringen ten opzichte van elkaar. De bloembakken zijn gemaakt van larikshouten palen 7x7 cm wat een mooie robuuste uitstraling geeft. Deze bloembakken kunnen goed de zetting van de grond aan bij vorst en langdurige regenval. Het robuuste van de bloembakken wordt doorgezet in de pergola door een zwaardere maat hout te gebruiken en voldoende breedte aan de pergola te geven. Tussen de bloembakken en de pergola zijn trellisschermen geplaatst. Hierlangs groeien de klimplanten de pergola op.

Braam Tuinen maakt vaak houtconstructies op maat. Zo zijn de bloembakken in deze tuin aangepast aan de zeshoekige vormen waaruit deze tuin is opgebouwd. Dit zorgt voor een sterk lijnenspel, terwijl de tuin toch rust uitstraalt.