Boerderijtuin op de Hondsrug

Voor de tuin bij deze boerderij heben wij een nieuwe tuin ontworpen en aangelegd. Een boerentuin is van oudsher een eenvoudig vormgegeven tuin. Er was een groot gazon aanwezig en een beperkte ruimte voor heesters en vaste planten.

Van oorsprong was de boerentuin een nutstuin. Er werden voornamelijk groenten verbouwd en enige snijbloemen. Hoe groter de welvaart werd hoe meer siergewassen hun intrede deden. Wel was het belangrijk dat de planten gemakkelijk groeiden en weinig onderhoud vergden. Met deze gegevens hebben we een ontwerp gemaakt voor deze tuin. Er is een groot gazon dat vloeiend door de tuin loopt. Dit zorgt voor een weids gevoel en rust in de tuin. De beplanting bestaat voor een groot deel uit heesters zoals rhododendrons, hortensia's en spirea's. Deze worden in grote groepen aangeplant. Tegen de woning aan is een rand met bloeiende vaste planten en halfheesters zoals lavendel en zonneroosje. De planten groeien gemakkelijk en vergen weinig onderhoud.

Kijk ook bij 'vijver bij landschapscamping' in onze projecten. Hier staat de aanleg van de vijver en boomgaard beschreven bij deze boerderij.