Tuin bij een Saksische boerderij (2)

Het gazon is ingezaaid en geeft de tuin een groen aanzien in de zomer en winter. Alle elementen zijn met elkaar verbonden door het gazon wat door de tuin heen slingert. Een gazon is een essentieel onderdeel van een tuin bij een boerderij.

Er zijn twee vijvers in deze tuin. Door het terras, waar een houten vlonder omheen is aangebracht lijkt het of de vijvers onderling met elkaar verbonden zijn. De vijvers hebben een helofytenfilter die begroeit is met helofytplanten die de vijver zuiveren maar ook mooi bloeien. Naar verloop van tijd zal van het filter geheel bedekt zijn met de waterplanten. Door het gebruik van een filter is het water helder tot op de bodem.

Bij de achterdeur liggen stapstenen in het gazon. Dit zorgt voor een speels pad vanaf de achterdeur naar de schuur en het terras. Het zijn dezelfde stapstenen die ook door de vijvers liggen. Dit zorgt voor eenheid in de tuin. De beplanting is nog jong en door de zandgrond in de tuin groeit de beplanting langzamer dan in een voedzame tuin. Daar tegenover staat dat de kleuren van de bloemen intenser zijn op zandgrond.

Wilt u ook een passende tuin bij uw boerderij neem dan contact met ons op met het contactformulier op onze website. Dan kunt u ook binnenkort van een mooie boerderijtuin genieten.